Lite om min familj

Gunilla, det är jag det. En mamma som på äldre dagar har fått datorer som mitt största, nåja, ett av mina största intressen.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och flyttade hit i december 1988. Efter ett långt arbetsliv som sekreterare bytte jag ut den tillvaron mot att bli bonnmora. Efter ett antal år som hemarbetande fick jag ett vikariat som sekreterare i Falun och efter det har jag varit arbetslös, dvs jag har inte haft ett betalande arbete.

Som alla andra arbetslösa så har jag varit på olika arbetsmarknadsåtgärder, bl a Datorteket här i Borlänge. Jag har också haft ett sexmånaders ALU på en närradiostation i Borlänge som heter Radio Caoz och som sänder på 98.6 MHz. Det var en av de absolut roligaste saker som jag sysslat med, att producera och sända radio.

Sen har det varit kurs på kurs på kurs, mest sådant som har med datorer att göra, programmering, hemsidestillverkning och liknande. Roligt, lärorikt och socialt berikande.

Men jag har också gått en ettårig kurs på folkhögskolan Fornby här i Borlänge och sytt och vävt. Jättekul. Nu är nästan hela huset fyllt med vävstolar.

 

Gunilla, jag själv

 

 

 

 

 

Nu bor jag i alla fall på Sunnanö, strax utanför Torsång i Dalarna.

Om jag efter det att jag gått uppfartsvägen vänder mig om så ser jag sjön Runn på andra sidan byvägen.

Tittar jag lite åt höger så ser jag våra Highland Cattle ha det mysigt i kohagen.

Går jag lite längre upp för uppfartsvägen så ser jag vårt hus från gaveln skymtandes fram bakom den höga häcken.

Sen kommer jag in på gårdsplanen.

 

 

uppfartsvägen

uppfartsvägen

kohagen med Highland Cattle

husgaveln

huset från gårdsplanen

 

 

 
 

Men min familj består av fler än jag själv. Jag har två barn, en dotter, Catrine. Hon bor och arbetar i Stockholm och ville inte flytta med när jag flyttade från Stockholm till Dalarna. Sen har jag en son, Gustav, som också nu har flyttat hemifrån. Visserligen inte så långt, bara in till Borlänge.

Bilden av Catrine är tagen någon gång i slutet på 1900-talet.

Gustav står omgiven av sina kusiner, Victor, Esther och Ruben, när han konfirmerades för ett antal år sedan.

På den understa bilden så står syskonen bredvid varandra när Gustav tog studenten år 2002.

Catrine, min dotter

Gustav, min son, omgiven av sina kusiner

Catrine och Gustav, mina barn

 

 

Min man, Jan Erik, var tidigare mjölkbonde, men på grund av alla omänskliga regler som gör att det inte går att överleva som mjölkbonde utan att man blir livegen under alla bidrag och andra konstigheter som kontorsfolk utan någon som helst praktisk erfarenhet av yrket, sitter och bestämmer. Så han slutade för några år sedan som mjölkbonde och skaffade i stället Highland Cattle. Nu för tiden sysslar han med allt möjligt och jag ser knappast skymten av honom.

 

 

Jan Erik, min man

 

 

Jag har också min mamma, Gulli, kvar. Hon bor på Lidingö, strax utanför Stockholm. Min pappa dog 1971.

Den översta bilden på mamma tog jag dagen före hennes 88-årsdag, den 28 september 2002.

På bilden under sitter min svärmor Karin och pratar med min mamma på Gustavs studentmottagning 2002.

 

 

Gulli, min mamma

Karin och Gulli, svärmor och mamma

 

 

Den här bilden föreställer ett träd ute på Lidingö där min mamma bor. Jag kunde inte låta bli att fotografera trädet för jag tycker det är så vackert med sina "svampar".

 

ek med svamp på Lidingö

 

 

Min syster, Agneta, bor för närvarande i Örebro. Hon har tre barn, alla från Colombia. Den äldsta, Victor, bor och arbetar i England, Ruben, går på universitetet i Stockholm och yngsta dottern, Esther, bor med Agneta i Örebro och går i skolan där.

Det var nog allt om min familj.


Till huvudsidan

Ruben, Victor, Esther och Agneta, min syster och hennes barn