Djur på gården

Skorpan (1) är vår första katt. Han är en blandning av mycket. Född 1988, i augusti tror jag. Han är lugn och fin. Sover helst i min säng tätt intill.

Tösen (2) var katt nummer två. Hon flyttade hit när min dotter Catrine sällskapade med en kille som var allergisk mot katter. Tösen var helt fantastisk på att klättra i träd och att hoppa från den ena till den andra smala grenen. Hon borde nog egentligen ha blivit en fågel i stället. Tösen var en katt av rasen Somali och var född den 16 november 1988. Jämngammal med Skorpan. Hon var en jätteduktig musfångare, men hon vägrade att äta upp dem. Egentligen så hette hon Amorita enligt stamtavlan. Den 1 april 2002 försvann Tösen och jag är rätt säker på att hon blivit tagen av räven.

Skruttis (3), eller Skruttan hette inte så hon heller utan Aurora. Hon var helsyster till Tösen men kom hit ungefär ett år senare. Från att ha varit oskiljaktiga så vilel de nu tyvärr inte veta av varandra längre. I vanliga fall så fräste de bara åt varandra, men om det var räkor på gång till kvällsvickning så tolererade de varandra och kunde faktiskt sitta tillsammans och äta, om jag var med. Även Skruttan försvann, någon gång på natten mellan den 16 och 17 juni 2002 och jag tror att räven varit framme även denna gång.

Highland Cattle (4-5) är en underbar ras. Det tycker i alla fall jag. De ser ut som om de vore tagna direkt ur Barna Hedenhös-böckerna. Vad jag tror mig veta så härstammar de från Skottland, men jag är inte riktigt säker på det. De är långhåriga och har stora horn. När man träffar på en sådan så kan man nog bli lite rädd, men de är de mest snälla och nyfikna kor som jag vet. Naturligtvis så ska man ju inte tränga sig på dem hur som helst. Speciellt inte då de har kalvar, för dem försvarar de på alla sätt. Men om man tar det försiktigt så är de inte farliga. En nyfödd Highland Cattlekalv är det mest gulliga man kan se. De här bilderna tog jag för ett par åt sedan och det är mamman som står bredvid och den stolte fadern strax bakom.

För närvarande har jag inga höns och inte heller någon tupp (6). Men färska ägg får jag i alla fall för en av grannarna har höns.


Till huvudsidan


1


2


3


4


5


6