Aktiviteter

Gäller enbart medlemmar

 

Grötfesten
brukar vara i början av januari. Då serveras risgrynsgröt och smörgåsar. Kaffe och dopp. Dans kring julgranen, eventuellt något lotteri och sen det som barnen väntar på, nämligen tomten och han brukar alltid ha med sig godispåsar till barnen.

Fiske- och skidtävling
är alltid beroende av vädret, så ibland blir de av och ibland inte och ibland med väldigt kort varsel.

Städdag
då fejas det både inomhus och utomhus. Tyvärr så har de flesta alltid "annat för sig" denna dag så uppslutningen är för det mesta mindre än skral. Kanske är det dags att leja bort inomhusstädningen till en städfirma?

Vårpromenaden
är också väderkänslig. Ibland röjer vi stigarna men fi försöker ha ett mål att gå till. Det blir olika för varje år. Vi rastar alltid och dricker det medhavda kaffet.

Första Maj
tänder vi brasan vid Bystugan, lyssnar på ett vårtal, sjunger kanske lite. Sen är det lotterier, fika och grillad korv. Kvällen avslutas med ett fyrverkeri. Den här kvällen brukar vara mycket välbesökt.

Blomstervandring
med en flora i handen och fikakorg brukar vi gå runt och titta på det som växer här på Öa. Det finns även tankar på att åka till Vassbo och se vad där finns.

Sensommarfest
hitintills har vi haft tur med vädret och det är bra för ungefär hälften av oss föredrar surströmming framför att grilla något vid vår jättefins grillplats. Denna aktivitet pågår alltså utomhus. Det brukar bli tävling i kubbspel och ibland också en tipsrunda eller andra lekar. Var och en har alltid med sig vad man själv vill äta och dricka. Kvällen blir för det mesta natt innan alla har gått hem.

Skinklotteri
varje år har vi ett skinklotteri som går genom byn tillsammans med att årsavgiften i Bystugeföreningen tas upp. När det är auktionsår så blir dragningen av lotteriet på auktionsdagen, annars har vi en kväll i mitten på december då dragningen sker i Bystugan.

Andra aktiviteter som händer ibland är filmvisning för barn. Här är vi lite beroende av hur kommungruppen har planerat och hur stort intresset är. Likaså gäller Majstångsresning någon vecka före Midsommarafton. Tidigare har vi haft Ölpub i Bystugan för medlemmarna, men även här har intresset varit för lågt för att lägga ner så mycket jobb för att fortsätta. Så vi får se om det är några som vill ta på sig detta i framtiden.

 


Till huvudsidan